Uw emailadres:
Opmerkingen:
Schrijf u in op de nieuwsbrief.
Uw emailadres:


Treviso

Treviso is een oude stad die zoals veel Italiaanse steden al in de Romeinse tijd tot bloei kwam, mede door de gunstige ligging op een kruispunt van handelsroutes. Sfeerbepalend voor Treviso zijn de vele met fresco’s beschilderde gevels, de gezellige arcaden en de rivier de Sile die de stad doorsnijdt. De binnenstad is niet alleen pittoresk maar ook elegant, vol goed onderhouden monumenten en stijlvolle winkels.

In Treviso is veel te zien, zoals bijvoorbeeld de Piazza dei Signori (groot stadsplein) en de Via Calmaggiore, de hoofdstraat vol mooie winkels in het hart van de binnenstad. Daarnaast kent Treviso vele interessante kerken zoals de Duomo, de San Nicolo’ kerk en het Battistero (doopkapel), maar ook oude molens, aristocratische villa's en gezellige restaurants. Hier kun je  beroemde lokale producten en gerechten proeven zoals de ‘radicchio rosso’ (rode sla) en  Tiramisù.


De omgeving van Treviso is zonder twijfel een van de mooiste plekjes van de regio Veneto. Je bent in een mum in Venetië waar je kunt genieten van de overdaad aan kunst en cultuur. Ook de zandstranden van de Adriatische kust, waar je heerlijk kunt luieren, liggen op een steenworp afstand. En voor activiteiten die wat meer inspanning vereisen, kun je in de Dolomieten terecht. Waar je ook voor kiest, overal kun je heerlijk eten en drinken.

Treviso is een ideale bestemming voor vakantiegangers die op zoek zijn naar kunst, cultuur, rust, gastronomisch verwend willen worden of die graag actief willen zijn. Vanuit de stad kun je eenvoudig de omgeving ontdekken, zowel wandelend als op de fiets want er zijn diverse mooie routes uitgezet en ook paardrijden en golfen behoren tot de mogelijkheden. Het landschap is erg divers dus je kunt letterlijk alle kanten op: de bergen en glooiende heuvels in met hun ongerepte natuur of naar het agrarische laagland met kronkelende riviertjes.
 

Meer informatie

Treviso -
Conegliano -
Valdobbiadene -
Asolo -